Japonia Florilor De Cireș

Acum șapte luni am fost pentru o săptămâna în Japonia, în interes de servici.Era la jumătatea luni aprilie.Eu am stat cinci zile în Tokyo.În Tokio am locuit la Hotel Via Inn Asakusa un hotel de trei stele care se află foarte aproape de trei dintre cele mai râvnite obiective din Tokio:Templul  Senso-ji este chiar în spatele hotelului,Parcul Kuritsu cu cireși în floare de pe malul râului Sumida este la câteva sute de metri și Sky Tree Tower al doilea cel mai înalt turn din lume.Am avut norocul și plăcerea ca în fiecare după amiază să vizitez locuri din Tokyo împreună cu colegul meu,Colegul meu cetățean rus și el pentru prima oară în Japonia.Ne-am plimbat cât de mult am putut.

Tokyo, orașul cu peste 13 milioane de locuitori, are multe zone care merită explorate și înțelese, multe lucruri ce trebuie văzute și povestite, de la a doua cea mai înaltă structură din lume – Tokyo Skytree, la templul vechi de 1400 de ani din Asakusa.Tokyo a fost menționat ca fiind unul dintre cele mai scumpe orașe ale lumii, fapt datorat și nivelului vieții care este foarte ridicat. Oraşul fabulos de astăzi a fost în trecut un mic sat de pescari, având pe atunci numele de Edo. De atunci şi până astăzi, Tokyo a cunoscut o dezvoltare rapidă, fiind astăzi un o metropolă care uimeşte prin istoria, arta, cultura şi numeroasele puncte turistice interesante. Dimineaţa, Tokyo este un adevărat furnicar, fiind momentul în care locuitorii se îndreaptă spre serviciu, şcoli sau cafenele.Tokyo este oraşul care uimeşte prin faptul că structura sa este de o complexitate nemaiîntâlnită. Lacuri, râuri, baraje, ferme, insule îndepărtate, parcuri naţionale, zgârie-nori, toate aceste elemente se regăsesc în Tokyo şi împreună formează unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii. 

Oamenii pe i-am întâlnit se afla la extreme: tradiționaliști și moderni excentrici. Am întâlnit multi japonezi știu să vorbească puţin engleza . În Tokyo se îmbină la perfecție vechiul și noul, trecutul și viitorul, occidentul și tradiționalul.

E o metropolă prin excelenţă, cu zgârie-nori ameţitori, cu zone comerciale imense, acolo de unde se pot cumpăra toate brandurile celebre ale acestei planete, cu parcuri şi spaţii verzi, cu restaurante de tot felul… O surpriză, totuşi, m-a însoţit pe parcursul celor cinci zile petrecute în capitala Japoniei: modul în care tokioţii vorbesc engleză… Absolut ininteligibil, plus că sunt destui care nu pot articula nici măcar un singur cuvânt. 

Sunt locuri în Tokyo care au păstrat aerul vechi, tradițional. Districtul Asakusa e unul dintre ele și aici vei găsi atmosfera efervescentă a unui loc care-și trage seva din vechile cartiere muncitorești dar și din și mai vechile zone ale plăcerilor (Yoshiwara), înființate în vremea când orașul purta numele Edo.Sensoji Temple numit și Templul Asakusa  este cel mai vechi și iubit templu din Tokyo, datând încă din anul 628 când o statuie a lui Boddhisattva Kannon Buddha s-a prins într-o plasă a unor pescari în vechea capitală de atunci, Asuka. Kannondo Hall a fost construit pentru a adăposti statuia, în anul 645, până când preotul templului a avut o revelație care îi spunea să ascundă adevărata statuie de ochii lumii. Și asa s-a întâmplat, o replică a ei fiind expusă credincioșilor. La Templul budist Senso-ji,  se ajunge trecând prin fabuloasa poartă Kaminarimon (Poarta Tunetului), ce străjuiește strada comercială Nakamise dominând atmosfera cu imensele sale felinare de hatie roșie dar și cu cei doi monștri (în fapt, zeități – zeul Vântului și zeul Tunetului) care-l mărginesc pe partea interioară.Templul e înconjurat de o gradină splendidă .

 

 

Mâncarea tradițională a Japoniei se bazează în general pe orez, asezonat cu ingrediente proaspete de sezon. Produsele din pește sau cele cu carne de vită sunt prin cele mai populare.Nu poți pleca din Tokyo fără să fi gusta din sushi-ul preparat de maeștrii japonezi.

Așadar, Tokyo este unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii, locul care pune pe tapet impresionanta cultură japoneză. 

În ultima zi de ședere pe pământ nipon am fost în vizită într-o zonă apropiată de Muntele Fuji.

Cel mai ușor mod de a vedea Muntele Fuji este dacă iei trenul de-a lungul liniei Tokaido, intre Tokio și Osaka.  Iti poți cumpăra un bilet din Tokio pe direcția Nagoya, Kyoto, Osaka, iar după o călătorie de aproximativ 40-45 de minute vei ajunge în stația Shin-Fuji de unde te poți bucura de priveliștea perfectă asupra muntelui sacru al japonezilor.La poalele muntelui, pe versantul nordic, vei ajunge în zona celor cinci lacuri Fuji (Fujigoko), o regiune pitoreasca aflata în Parcul National Fuji Hakone Izu.

Aici am întâlnit spre marea mea bucurie un grup de turiști romani.Am mers împreună  cu grupul într-o plimbare cu vaporașul pe Lacul Ashi, format în craterul vulcanului Hakone, după care am luat telecabina către Valea Owakudani, veche de 300 de ani. Are origine vulcanică și este încă activă: vom vedea aburi sulfuroși ieșind din pământ! Specialitatea locală sunt ouăle fierte în aceste ape termale, negre și cu un ușor gust sulfuros, despre care se spune că vă pot prelungi viața cu până la 7 ani.

Grupul de turiști erau într-un circuit în Japonia. Vizitau toată Japonia cu Exact Travel Club.Erau foarte bine organizați aveau un itinerar bine stabilit.Mai mult decât atât grupul era însoțit de ghid.Un circuit Japonia cu ghid vorbitor de japoneză este un prilej de a te familiariza mai ușor cu locurile, tradiția cultura istoria și arta din Japonia.Japonia a fost întotdeauna un mister pentru occidentali, dar când vrei să o descoperi, îți dai seama cât de diferită e această țară de cea în care te-ai născut.Impactul pe care Japonia l-a avut asupra lumii moderne este enorm.M-am interesat de agenția de turism și am cautat sa adun cât mai multe date despre excursii organizate în Japonia.

Exact Travel Club este o agenție de turism cu experiența, de 20 de ani pe piața românească.Exact Travel Club este produsul dorinței de a crea un altfel de turism și a pasiunii pure pentru călătorii! Agenția de turism organizează o varietatea de circuite în Țara Soarelui Răsare. Agenția de turism Exact Travel Club dispune de o bază de date importantă rezultată în urma colaborării cu alte agenții și operatori de turism din Tara soarelui răsare.Exact Travel Club reprezentă practic interfața dintre furnizorii de servicii turistice (lini aeriene, companii de transport, hotelieri, restaurante) și turist.

Avantajele achiziționării de pachete turistice de la firmele specializate sunt multiple și deloc de neglijat. Uneori, chiar și alegerea destinației poate fi dificilă pentru cei nehotărâți. Astfel, agentul de turism, consiliază clientul în încercarea de a oferi cea mai bună variantă, scutind turistul de timpul pierdut pentru documentare, oferă sfaturi și acorda informații cu privire la bagaje, cursul de schimb ori la avertismentele de călătorie. Agentul poate cunoaște personal destinația pe care o promovează în urma vizitelor făcute de el sau de colegii săi la fața locului, oferind astfel informații pertinente și detaliate, inclusiv orarele mijloacelor de tarnsport locale, programele magazinelor, locații de evitat, diverse costuri, taxi, bacsisuri, etc. Pregătirea pe cont propriu a unei călătorii, achiziționarea componentelor pachetului separat (cazare, transport, masa) și informarea asupra obiectivelor turistice necesita mult stres și ore petrecute individual în fata calculatorului .

Un alt avantaj important este prețul mai scăzut oferit de agenția de turism, mai ales la pachetele ce au toate serviciile incluse, datorita faptului ca la baza conceperii pachetului stau contingentele mari cumpărate de la furnizorii de servicii turistice, beneficiind astfel de tarife mai mici față de cele afișate sau comunicate individual turistului de către acestea.

Prin încheierea contractului de comercializare a pachetelor de servicii turistice cu agenția de turism, clientul primește toate documentele de călătorie necesare și ii este mai ușor să remedieze orice neajuns intervenit sau probleme apărute prin contact direct cu agenția, decât să negocieze singur cu hotelul ori compania de transport. De asemenea, turistul este asigurat și pentru insolvabilitatea sau falimentul agenției de turism, putând solicita plata unor despăgubiri, în funcție de condițiile și termenii stipulați în contract.

Agenția de turism poate facilita obținerea de vize și poate pune la dispoziție ghid specializat sau însoțitor de grup care are responsabilitatea siguranței turiștilor și a bunei desfășurări a călătoriei.

Întâlnirea mea cu Japonia a fost și va rămâne unică pentru mine.

De ce unică?? Pentru că aș reveni oricând cu mare bucurie și plăcere din nou în Japonia. Intenționez să vin cu soția mea într-un circuit organizat de Exact Travel Club. În cele câteva ore petrecute cu grupul de turiști m-am simțit excepțional și am învățat multe lucruri noi din expunerea ghidului. După cinci zile de munca intensa o zi de relaxare în mijlocul naturi a fost ceva extraordinar pentru mine.

Japonia a fost țara care, pot spune, m-a impresionat foarte mult. M-au impresionat profesionalismul, amabilitatea, delicatețea și deosebitul simț al umorului de care dau dovadă, curățenia, ordinea și disciplina pe care le găsești peste tot M-au impresionat grădinile  modul cum sunt acestea îngrijite (există zone în care copacii se taie numai după ce mor, am văzut copaci cu transfuzii sau bandajați, ca să nu mai spun de cei cu atele), altarele și templele reconstruite după cataclismele naturale (uragane-inundații, cutremure) sau umane (incendii, bombardamente), mall-urile moderne și buticurile tradiționale.

Sayōnara Tōkyō! 

Sursa : Exact Tours

Articol scris pentru Superblog 2018

Reclame

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s