Am făcut-o și pe asta !

 

Este luna august. Astăzi este miercuri.De luni intru în concediu de odihnă.Am trei săptămâni de concediu.Două săptămâni le petrecem la munte și o săptămână mai rezolv din treburi prin casă.Mia este însărcinată în 5 luni. În decembrie sosește bebelușa. Primul nostru copilaș. Iarna trecută a fost frig în casă.Acum că vine bebelușa trebuie să văd ce să fac.Nu putem ține copilul în frig.Casa are nevoie de o reabilitare termică.Nu sunt eu de meserie dar pe undeva intră frigul în casă.Am crezut inițial că etanșarea termopanelor este problema.Dar la o verificare mai amănunțită am constatat că garnitura termopanelor nu este uzată. Deseară îl sun pe Gelu cumnatul meu.El lucrează la o  firmă de construcții și poate îmi trimite un meseriaș. Trebuie să vedem ce este de făcut.

Sună telefonul.Este chiar Gelu. Gând la  gând cu bucurie.Ma sunat el.

 – Salut Victore !

 – Salut Gelu !

 – Ce faceți voi ? Cum se mai simte Mia ? A făcut ecografia 3 D ?

 – Da , cumnate.Este fetiță

 – Bravo, Victoraș ! Să fie într-un ceas bun.De Crăciun vă vine cadoul cel mare……

 – Da , cumnate. Doctorița ne-a spus să ne așteptam în jurul datei de 20 decembrie.

 – Bună treabă.Chef mare Victore…..

 – Măi Gelule ! Eu am o problemă iarna cu temperatura din casă.Centrala nu face față.Undeva am pierderi de căldură și nu pe la geamuri. În baie a apărut condens.

 – Victore ! Casa voastră  este izolată.

 – Știu Gelu.Dar pe undeva se pierde căldură. Nu am eu de unde să știu cum sa lucrat.Ai tu o echipă ?Cunoști tu pe cineva ? Să fie serioși și să lucreze repede.Noi plecăm la munte două săptămâni și când ne întoarcem să rezolvăm problema.

 – Victore ! Eu zic așa.Caută tu o echipă care să vină cu o camera de  termoviziune , să scaneze casa și să vadă pe unde se pierde căldura. Și cu echipa pentru reparații te ajut eu.Am doi băieți buni pe șantier.

 – Bine Gelu ! Mulțumesc ! Te țin la curent !

 – Vă pup Victore ! Să mă sune Mia când ajunge acasă ….

 – Sănătate Gelu !

 – Sănătate Victore !

Trebuie să mă mișc repede.Să caut o firmă care ofere servicii de termografie. După ce mă mai informez din mai multe surse mă gândesc că ar fi mai bine să fac un audit energetic , o termografie și să i-au un certificat energetic.Sunt lucruri diferite dar dacă o firmă oferă toate aceste servicii mai bine profit acum și le fac pe toate într-un singur loc.

Auditul energetic propune soluții pentru îmbunatățirea performațelor energetice.

Termografia in constructii (termoviziune) sau termografie cladiriTermoviziunea în infraroșu : determină zonele cu pierderi mari de căldură, datorită izolării necorespunzătoare a anvelopei (identificarea punților termice);vizualizează infiltrațiile mari de aer exterior (tâmplărie veche);vizualizează conductele înfundate și problemele electrice ale echipamentelor.Se poate vedea clar în imagini unde este problema și anume pe unde se pierde căldura.

Certificat energetic BucurestiCertificatul energetic îmi va fi necesar fiindcă noi intenționăm să vindem casa. Începând cu 1 iulie 2013 în cazul în care o casă se vinde este nevoie de un certificat energetic. În cadrul certificatului energetic se vor determina consumurile locuinței pentru încălzire, apa caldă de consum, iluminat, ventilare și climatizare.Valabilitatea certificatului este de 10 ani.

Vreau să rezolv problema fără să știe Mia.Ea nu se simte bine și este foarte sensibilă în aceasta perioadă .Vreau să fie liniștită și relaxată la munte.Nu vreau să își facă griji.

Ce să fac acum ? Eu nu am cum să demarez acțiunea că plec.Asta este……….sun la Geluțu.

 – Salut Gelu !

 – Salut Victore !

 – Gelu , am găsit o firmă care oferă mai multe servicii : termografie , audit energetic și certificat energetic.M-am gândit să apelez la toate aceste trei servicii.Doar că noi plecăm luni și te rog să te ocupi tu.Nu vreau să mai știe Mia de acest demers.Oricum eu te sun în fiecare seară să mă ți la curent. Trec într-o oră pe la tine să iți las banii.

 – Lasă Victore că mă descurc eu cu banii și ne socotim când te întorci.Doar să îmi dai un număr de telefon. De unde este firma ? 

 – Din București

 – Din ce sector ?

 – 2

 – Știi cumva și programul ?

 – 8.00 – 21.00

 – Bine cumnate . Sun eu luni și mă ocup de tot.

 – Mulțumesc mult , Gelu ! Rămân dator.Dar vine băiatu cu o palincuță de Bihor.Că doar ce mergem în zonă.

 – Tot la Băile Felix mergeți , Victore ?

 – Da.Tot acolo !

 – Bine atunci concediu plăcut. Drum bun !

 – Mulțumesc !

 – Salut Gelu !

 – Salut Victor !

M-am tolănit pe canapea . Am răsuflat ușurat . Am făcut-o și pe asta ! M-am scos.Vom sta trei săptămâni la munte.

Îmi pun căștile la urechi și ascultă muzică până vine Mia.

Sursa : Enermed Impex SRL – www.certificat-energetic24h.eu

Articol scris pentru Superblog 2018

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s