2+1 gratis La Grande pizzaiolo !

După ce vreme de câțiva ani am lucrat în Italia , în vara anului 2015 m-am întors acasă. Visul meu era să îmi deschid o pizzerie. Zis și făcut. Am lucrat o lună jumătate la planul de afaceri.Am studiat competiția , am ales gama de produse , am ales meniul ,am studiat clientela  , m-am gândit la politica de prețuri , la promovare,etc.Acum am avut și eu șansa sa îmi pun la bătaie cunoștințele mele de marketing dobândite în 5 ani de facultate.

În toamna anului 2015 am pus planul în aplicare și mi-am deschis o  pizzerie.Am lucrat mulți ani în Italia într-o pizzerie.Eu iubesc pastele și pizza .Am mai călătorit și în alte țări și am văzut că pizza se vinde bine oriunde în lume.Am avut un buget de 10000 de euro.Nu aveam spațiu. Nu aveam nici experiență în afaceri.Eu lucrasem doar ca angajat.M-am asociat.Asociatul meu avea și un restaurant.Asociatul meu a venit cu 10.000 de euro și cu spațiul, iar eu cu 10.000  de euro și trebuia să mă ocup de afacere. Spațiul era neamenajat. Poziția locației era în centru în apropiere de un mare centru comercial , o clădire mare de birouri , două școlii. O zonă cu trafic intens. 

Am decis împreună cu asociatul să deschidem un restaurant-pizzerie.Să oferim cu preponderentă sortimente de pizza și de paste  dar și unele gustări și salate. Înainte de amenajarea spațiului am ales ca pizzeria să aibă un spațiu unde să poți servi pizza în local dar și un spațiu numit centru de livrare.Eu m-am ocupat de amenajarea spațiului. Am angajat un arhitect și totul sa proiectat pe hârtie. Am dorit un spațiu aranjat cu mult gust , modern dar nu de lux.Pizza este un fel de mâncare relativ ieftin, accesibil tuturor claselor sociale.Am mizat pe crearea unui mediu prietenos în care clienții să revină cu plăcere. În spațiul de servire am amplasat zece mese a câte patru persoane. La intrare avem un spațiu de unde poți cumpăra pizza  pentru acasă.

Am achiziționat toate echipamentele : malaxor de pizza,cuptor,masa lucru,chiuveta cu apa curenta,rafturi,frigidere etc.

Am deschis pizzeria în 21 noiembrie 2015 într-o zi de sâmbătă .Numele pizzeriei l-am ales eu La Grande pizzaiolo. Cu doua zile înainte de deschidere am împărțit fluturașii. Am invitat prieteni , rude , cunoscuți. În prima zi am oferit o promoție, la doua pizza comandate de 30 cm primești una gratis .Am avut vânzări record.

Ai nevoie de un ajutor de nadejde?

Deși m-am temut că afacerea nu va funcționa, lucrurile nu au stat deloc așa, iar vânzările au fost ridicate încă din prima lună. Cifra de afaceri a pizzeriei era cam de 17.000 de euro pe luna, iar profitul de 6.000 de euro, din care mie îmi reveneau 3000.

Multi clienți , multe comenzi dar și multe dificultăți. Aveam mari probleme cu dimensionarea stocurilor de alimente. Când aveam prea mult când rămâneam fără materie primă. Urgent a trebuit să optimizez activitatea.Nu lucram eficient. Clienții nu erau serviți rapid. Dacă mesele erau ocupate în proporție de 100 % se putea aștepta și 30 de minute până la servirea comenzii. Ospătarul prelua în scris comanda , o ducea la bucătărie și aștepta până când comanda era gată.Se pierdeau timpi.Am creat eu o atmosfera plăcută în local dar clienții după zece minute de așteptare se plictisesc.Nu toți vor să cumpere pizza pentru acasă. Mulți dintre clienți servesc în localul nostru o pizza după care merg la film sau la plimbare.Clienții moderni caută confort și rapiditate și e sarcina mea ca patron să mă adaptez.Trăim în epoca touch-screen. Aveam nevoie de automatizarea procesului de preluare a comenzilor, eliminând orice secundă în plus.

M-am gândit să implementez un program computerizat de gestiune stocuri dar și de prelucrare a comenzilor. Interesat de un pachet complet de servicii am optat pentru serviciile celor de la Expressoft Technology. Cu o experiență de 25 de ani în dezvoltarea de soluții software pentru industria HoReCa , Expressoft Technology oferă aplicații care dispun de o interfață atractivă și intuitivă  care reduce semnificativ timpul de operare și de învățare.

Ei oferă echipamente specializate pentru HoReCa + software personalizat + instalare, training și suport tehnic 24/7 care să ajute un restaurant de orice tip să devină mai eficient și mai profitabil, iar consumatorii să fie serviți elegant, facil și rapid, având astfel toate motivele să revină.Modulul POS restaurant acoperă trei funcții fundamentale în administrarea unui restaurant: gestiunea, vânzarea și comunicarea între ospătari și bucătar.

Clasic

Expressoft Technology oferă și o aplicației software destinată sectorului “Delivery”.Folosind aplicația “Delivery” iți gestionezi eficient afacerea și ai în permanență informații despre numărul de livrări efectuate, stocuri, timpul alocat livrărilor, date financiare etc.

.delivery2

 Acum ospătarul deține un telefon  logat la soft. Când preia comenzile, marchează produsele solicitate în soft. Bucătarul este anunțat  prin semnal pe propriul dispozitiv.

delivery3

 Ospătarul rămâne să se ocupe de clienți,  nu mai este nevoit să facă drumuri la bucătărie.  Clienții sunt serviți mai repede, vânzările cresc (aveți idee câți clienți renunță la a mai solicita un produs doar pentru că nu-i niciun angajat în raza lor vizuală?), se economisesc timp și bani .Când comanda este gata în bucătărie ospătarul primește alerta pe telefon și merge la bucătărie să ridice comanda.Tot de pe telefon ospătarul solicită nota de plată.

 Un POS Restaurant îți arată stocurile în timp real, cât durează execuția unei comenzi, livrarea ei, ce face fiecare angajat în parte. Îți oferă informații în timp real și permite și exportul de date în softuri de contabilitate.

Beneficiile unei tehnologii moderne se resimt cu intensitate într-o pizzerie iar prin intermediul aplicațiilor Expressoft, îmbunătățești toate aceste servicii, economisești timp și te asiguri că menții o bună comunicare cu clienții tăi.

Sursa : Expressoft Technology

Articol scris pentru Superblog 2018

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s